×

Caută

  • Vodafone România oferă acoperire națională pentru servicii NarrowBand-IoT
  • Grupul Vodafone a lansat tehnologia NB-IoT în Spania, Irlanda, Olanda, Cehia, Turcia, Italia, Australia, Africa de Sud și Germania

Vodafone este prima rețea NB-IoT din România cu acoperire națională pregătită să ofere companiilor posibilitatea de a beneficia de o gamă largă de soluții și de aplicații menite să îmbunătățească si să eficientizeze procesele de afaceri. Această premieră națională vine la scurt timp după un test de succes al tehnologiei NB-IoT realizat de către Vodafone România și OMV Petrom pe echipamente situate în proximitatea sondelor în producție, în zone izolate, fără acces la internet si fără acoperire GSM.

Tehnologia NarrowBand-IoT oferă o eficiență energetică deosebit de bună, dispozitivele conectate prin NB-IoT având capacitatea de a funcționa timp de 10 ani cu o singură încărcare a bateriei. Cerințele reduse de bandă ale technologiei permit ca în majoritatea soluțiilor și aplicațiilor bazate pe această technologie să fie necesari doar câțțiva octeți de date pentru a putea comunica zilnic cu aceste device-uri.

„Vodafone România face un pas înainte într-o eră a persoanelor și dispozitivelor interconectate prin lansarea primei rețele NB-IoT din Europa de Sud-Est. Această lansare consolidează poziția noastră de lider pe piața soluțiilor IoT și va susține un portofoliu cuprinzător de aplicații care aduc clienților noștri un set extins de beneficii, precum informații mai relevante, costuri reduse și productivitate sporită a angajaților”, a declarat Valeriu Nistor, Director Enterprise Business Unit, Vodafone România.

„Am realizat această îmbunătățire a rețelei noastre la nivel național pentru a putea furniza servicii bazate pe technologia NarrowBand-IoT. Este un pas firesc într-o lume în care companiile adoptă solutii IoT la scară largă. Tehnologia NB-IoT deschide oportunitatea unui nou val de soluții și aplicații care fac parte din sfera serviciilor 5G și care până acum nu au beneficiat de elementul de conectivitate din cauza unor bariere, precum posibilitatea de conectare a dispozitivului distant la o sursă de energie electrică, costul soluției precum și acoperirea radio necesară comunicării cu acesta”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Tehnologia NB-IoT are potențialul de a transforma modelele de afaceri dintr-o varietate mare de industrii datorită caracteristicilor sale specifice care o fac ideală pentru a conecta mii sau chiar milioane de dispozitive din teren. Tehnologia oferă o acoperire radio puternică pe arii extinse, ce ajunge și la dispozitivele amplasate în subteran sau în subsolul clădirilor. NB-IoT funcționează în spectru radio licențiat, ceea ce înseamnă că aplicațiile care utilizează această tehnologie vor beneficia de același nivel de securitate și de fiabilitate cu care ne-am obișnuit astăzi în rețelele mobile.

Grupul Vodafone a lansat tehnologia NB-IoT în Spania, Irlanda, Olanda, Cehia, Turcia, Italia, Australia, Africa de Sud și Germania. De asemenea, Vodafone a pus bazele unei rețele de laboratoare de testare NB-IoT, care asigură mediul de testare ideal necesar pre-integrării pentru dezvoltatorii de aplicații și pentru producătorii de dispozitive, module și cipuri.Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 46 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 18 țări. La 30 iunie 2018, Vodafone Group avea 534,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 19,9 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India și toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați secțiunea noastră de Soluții.

Alte știri

Vă poate ajuta blockchain să deveniți un cumpărător mai etic?

CNN - Vă gândiți vreodată de unde provine mâncarea pe care o consumați? Sau dacă persoanele care au recoltat cafeaua dumneavoastră preferată au fost remunerate corect?

Tehnologia care mobilizează persoanele cu dizabilități în mediul urban

CNN - Prin natura lor, orașele sunt dificil de navigat, dar pentru persoanele cu dizabilități pot fi asemenea unor piste cu obstacole integrate într-un labirint.

Sunt orașele mici cele mai inteligente?

CNN - Când auzim despre transformări urbane, tindem să ne gândim la mega orașe cu clădiri înalte, ca Shanghai, Dubai sau Hong Kong...


Descarcă broșura cu soluțiile Smart Retail oferite de Vodafone business

Descarcă broșura
×

Descarcă broșura cu soluțiile Smart Retail

Completează formularul de mai jos pentru a putea descărca brușura

Declar că mi-au fost aduse la cunoștinţă informaţiile despre protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date, conform legislației în vigoare, respectiv:

  • dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate;
  • dreptul de a solicita către S.C. Vodafone România S.A. rectificarea datelor cu caracter personal;
  • dreptul de a solicita S.C. Vodafone România S.A. ștergerea datelor cu caracter personal atunci când acestea nu mai sunt necesare în scopul organizării și desfășurării Campaniei;
  • dreptul de a solicita S.C. Vodafone România S.A. restricţionarea prelucrării;
  • dreptul de a solicita S.C. Vodafone România S.A. transmiterea datelor cu caracter personal care îi privesc într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat;
  • dreptul de a se opune prelucrării, inclusiv celor efectuate în scopuri de marketing;

precum și faptul că îmi pot exercita aceste drepturi trimiţând o cerere scrisă datată și semnată pe adresa SC VODAFONE ROMÂNIA SA, cu sediul în București, strada Barbu Vacarescu nr 201.

Vom face toate eforturile pentru a ajuta, dar dacă Participanţii au în continuare nemulţumiri, pot contacta Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – datele de contact se găsesc la adresa www.dataprotection.ro.

Ești interesat de soluțiile noastre?

Trimite-ne o cerere și unul dintre specialiștii noștri IoT te va contacta.