×

Caută

NB-IoT (NarrowBand IoT) este o tehnologie concepută pentru a lărgi spectrul de acoperire IoT și care în curând va deveni un standard folosit de operatorii din întreaga lume.Tehnologia a fost dezvoltată pentru a face posibilă comunicarea de durata între obiecte aflate în zone greu accesibile, fără acoperire. Bateriile device-urilor conectate prin NB-IoT au o durată de viață de până la 10 ani și necesită mentenanță minimă. De asemenea, traficul de date generat de obiectele conectate este foarte mic. Tehnologia se bazează pe infrastructura de comunicații Vodafone și oferă acoperire în cele mai inaccesibile locuri, iar costurile operaționale pentru a întreține device-uri conectate în NB-IoT sunt mici.

Un aspect important este faptul că NB-IoT oferă companiilor siguranța și protecția necesare, deoarece operează în spectru de frecvență licențiat și oferă aceleași niveluri de securitate ca și 4G. Tehnologia NB-IoT a fost standardizată la nivel global de către 3rd Generation Partnership Project (3GPP) în iunie 2016, iar Vodafone Group a fost primul operator din lume care a lansat soluții NB-IoT în ianuarie 2017, în Spania.

Vodafone Romania este primul operator telecom din țară care a testat cu succes o soluție bazată pe tehnologia NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT) împreună cu OMV Petrom, în octombrie 2017.

Testele au fost efectuate atât în condiții de laborator, cât și pe teren, pe echipamente situate în proximitatea sondelor de petrol aflate în zone izolate, fără acces la internet prin cablu și fără acoperire GSM.

NB-IoT este un standard ideal pentru industrii cu relevanță majoră în economie, agricultură, extracție, gestionarea resurselor natural, precum și pentru inițiativele de administrare urbană inteligentă.

Narrowband-IoT de la Vodafone

Narrowband-IoT este o tehnologie concepută pentru a lărgi spectrul de acoperire IoT.


Beneficii NB-IoT:

Eficientizarea costurilor

Monitorizarea activității

Controlul în timp real

Condiții de deplină securitate

Impactul mai mic asupra mediului înconjurător

Conectarea a milioane de dispozitive cu costuri și consum de energie minime

Noutăţi

Vă poate ajuta blockchain să deveniți un cumpărător mai etic?

CNN - Vă gândiți vreodată de unde provine mâncarea pe care o consumați? Sau dacă persoanele care au recoltat cafeaua dumneavoastră preferată au fost remunerate corect?

Tehnologia care mobilizează persoanele cu dizabilități în mediul urban

CNN - Prin natura lor, orașele sunt dificil de navigat, dar pentru persoanele cu dizabilități pot fi asemenea unor piste cu obstacole integrate într-un labirint.

Sunt orașele mici cele mai inteligente?

CNN - Când auzim despre transformări urbane, tindem să ne gândim la mega orașe cu clădiri înalte, ca Shanghai, Dubai sau Hong Kong...


Descarcă broșura cu soluțiile Smart Retail oferite de Vodafone business

Descarcă broșura
×

Descarcă broșura cu soluțiile Smart Retail

Completează formularul de mai jos pentru a putea descărca brușura

Declar că mi-au fost aduse la cunoștinţă informaţiile despre protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date, conform legislației în vigoare, respectiv:

  • dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate;
  • dreptul de a solicita către S.C. Vodafone România S.A. rectificarea datelor cu caracter personal;
  • dreptul de a solicita S.C. Vodafone România S.A. ștergerea datelor cu caracter personal atunci când acestea nu mai sunt necesare în scopul organizării și desfășurării Campaniei;
  • dreptul de a solicita S.C. Vodafone România S.A. restricţionarea prelucrării;
  • dreptul de a solicita S.C. Vodafone România S.A. transmiterea datelor cu caracter personal care îi privesc într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat;
  • dreptul de a se opune prelucrării, inclusiv celor efectuate în scopuri de marketing;

precum și faptul că îmi pot exercita aceste drepturi trimiţând o cerere scrisă datată și semnată pe adresa SC VODAFONE ROMÂNIA SA, cu sediul în București, strada Barbu Vacarescu nr 201.

Vom face toate eforturile pentru a ajuta, dar dacă Participanţii au în continuare nemulţumiri, pot contacta Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – datele de contact se găsesc la adresa www.dataprotection.ro.

Ești interesat de soluțiile noastre?

Trimite-ne o cerere și unul dintre specialiștii noștri IoT te va contacta.