Search Results

 • Ce este M2M
 • Capabilitati
 • M2M VPN

Ce este Mobile VPN

Conectivitate M2M

Conceptul de Machine-to-Machine se refera la modalitatea tehnologica prin care doua echipamente independente sau din cadrul unei arhitecturi de sistem sunt programate sa comunice periodic si conditionat, fara interventie umana.

Solutiile M2M permit companiilor sa isi monitorizeze si opereze activele de la distanta, sa obtina rapoarte si optimizari in timp real si in felul acesta sa obtina indicatori de performanta mult mai buni pentru afacerea lor.

Companiile care adopta tehnologii M2M au productivitate mai buna, costuri operationale mai mici si sunt cu totul mai competitive. Conform unui studiu Vodafone worldwide M2M Barometer din 2015 59% dintre companiile care folosesc solutii M2M au inregistrat cresteri ale productivitatii si un return mai bun al investitiei.

Solutiile M2M oferite de Vodafone se bazeaza pe cea mai buna retea de date mobile, sunt scalabile, beneficiaza de securitate totala si sunt dezvoltate pe baza unei expertize globale: Vodafone este lider pe segmentul de servicii M2M (Gartner 2014, Analysys Mason 2015)

Daca afacerea ta implica aparatura sau masini distribuite pe intreg teritoriul tarii cat si in strainatate, cu serviciile M2M iti poti tine activele sub control, le poti monitoriza si le poti gestiona de la distanta.

Cu Vodafone ai la dispozitie:
 • Solutii end-to-end si interfata self-service care iti permite sa gestionezi echipamentele;
 • Capabilitati de tracking, alerte si monitorizare SIM-uri
 • Abonamente si SIM-uri dedicate transmisiilor de date M2M
 • SIM-uri configurabile care pot fi locate oriunde in lume
 • Cele mai bune parteneriate de roaming

Beneficii

 • Eficienta operationala – castigi timp pretios pentru afacerea ta automatizand procese si optimizandu-le in timp real.
 • Predictibilitate si costuri reduse – beneficiezi de transparenta totala a costurilor.
 • Control si securitate - cu serviciile M2M Vodafone ai te bazezi pe expertiza globala, pe cea mai buna retea de date mobile.
 • Capabilitati specifice fiecarei verticale de industrie – ai parte de consultanta din partea unor echipe de experti care cunosc specificul diverselor industrii si care pot propune solutii customizate pentru nevoile tale specifice.
 • Suport 24/7 – te poti baza in orice moment pe suportul unor echipe profesioniste si pe solutionare rapida.

Capabilitati

Capabilitati

M2M VPN

Mobile VPN

Felul in care se dezvolta afacerile in era industriei 4.0 se bazeaza in principal pe mobilitate si securitate, iar Vodafone vine in intampinarea ambelor nevoi cu solutia de Mobile VPN (Virtual Private Network) adica acces la internet printr-o retea privata, securizata.

Mobile VPN completeaza serviciul de VPN fix, adaugand elementul de mobilitate pentru utilizatorii care au nevoie sa acceseze in mod securizat documente, fisiere sau aplicatii, din afara companiei.

Beneficii pentru afacerea ta

 • Mobilitate maxima - poti sa accesezi oricand si de oriunde aplicatiile, documentele si fisierele stocate in reteaua privata a companiei.
 • Conexiune permanenta - prin cea mai buna retea de date mobile din Romania. Esti mereu conectat la reteaua VPN de la birou oriunde te afli, atat in tara cat si in strainatate
 • Promptitudine - poti raspunde in timp real solicitarilor urgente, fie ca esti in deplasare in tara, fie ca decizi sa muncesti de acasa.
 • Securitatea crescuta a datelor transmise - atat solutia VPN fixa cat si cea mobila beneficiaza de canale de comunicatii securizate datorita mediului fizic nepartajat cu alti utilizatori sau operatori de servicii fixe.
 • Costuri operationale reduse - ai posibilitatea de extindere a capacitatii traficului de date, fara costuri suplimentare. De asemenea, poti alege un pachet nelimitat Vodafone Mobile Broadband si ai acces la intranet tot timpul, platesti doar traficul inclus si nu conteaza cat timp stai conectat daca depasesti traficul inclus.
 • Agilitate operationala – beneficiezi de implementare rapida, de suport permanent iar efortul echipei tale de IT este minim. Responsabilitatea configurarii, instalarii , intretinerii si imbunatatirii echipamentelor de acces si de rutare este in sarcina Vodafone Romania.

Solutii si implementare

Odata configurat de catre echipele Vodafone, serviciul VPN mobil poate fi activat atat pentru utilizatorii care folosesc deja un serviciu de date mobile cat si pentru noile SIM-uri de date mobile noi, care se activeaza la cererea clientului, iar comunicatiile se desfasoara in 2G, 3G si 4G.

Implementarea serviciului se face in functie de tipul de echipamente pe care le detine compania si in functie de traficul de internet estimat, existand astfel mai multe optiuni:

1. VPN pe laptop sau tableta - Vodafone pune la dispozitia clientului un SIM pentru acces date mobile configurat doar cu acces la reteua VPN a clientului sau un echipament dedicat de acces date mobile, de obicei un modem de date mobile (stick USB).

2. VPN pe smartphone – solutia ofera un pachet de date mobile care se adauga abonamentului de voce mobila si se poate activa atat pentru utilizatorii care au deja activat un pachet de date mobile cat si pentru cei care cer activarea unui nou pachet de date mobile.

3. VPN in solutiile IOT - Solutiile din categoria IOT/M2M sunt in general solutii ce nu implica interventie umana ci sunt construite intr-un sistem automat in care doua echipamente sunt programate sa comunice periodic si conditionat in functie de nevoia celui care il configureaza.

De asemenea pentru M2M sunt utilizate SIM-uri speciale care acopera pana la 2 milioane de reinitializari si sunt adaptate pentru orice tip de device (microsim/nanosim).

Solutiile M2M genereaza de obicei un trafic de date relativ mic, cu toate acestea, solicita intens reteaua de date mobile prin conectari repetate la intervale de timp foarte scurte sau prin metninerea permanenta a conexiunii active.

Jump to top of page